Tandvården

Välkommen till oss!

Vi bedriver allmäntandvård, estetisk tandvård och vuxentandvård på Danvikshem.

Danvikshem ligger vid Finnboda i Stockholms inlopp i Nacka, endast 10 minuters resväg med bil och 15 minuter med buss 53 från Slussen.

Vi utför tandvård med modern utrustning och behandlingsmetoder. Är anslutna till Försäkringskassan och medlem i Privattandläkarna.

Vill du boka tid?
Ring oss på 08 – 720 20 21
eller besök våran kontaktsida.

info@tandtrollet.se

Tandvården

Hos oss kan du få all typ av tandvård, förutom implantat, det arbetet har vi valt att lämna över till dem som håller på med den behandlingen dagligen. Vi skickar remiss till specialist inom området.

Så här kan en vanlig undersökning gå till:

Röntgen och IntraCam bilder tas och tandläkaren går igenom dessa tillsammans med dig om du vill. (IntraCam = kamera som tar färgbilder i munnen).

Därefter bestäms vad som behöver göras. Du blir informerad och kan diskutera eventuell behandling.

Om det bara är tandsten och rengöring så görs det vid besöket. Är det mycket tandsten kan ett återbesök vara nödvändigt.

För att ta bort tandstenen använder vi ultraljud, som är snabbt och smidigt. I vissa fall måste man även ”skrapa” bort det som sitter under tandköttet. När tänderna är rena kan vi blästra dina tänder med air flow som är ett pulver som sprutas ut på tänder och gör dom fräscha.

Blekning

Är du inte nöjd med färgen på dina tänder så hjälper vi dig med blekning men inte på dig som är under 18 år.

Vi arbetar med blekskenor och blek gel som du själv får sitta med under några timmar eller sova med hemma.

Det går till på följande sätt:

Vi gör avtryck på dina tänder och skickar dem till vår tekniker som gör skenor som passar exakt till dina tänder.

Du kommer tillbaka och får dina skenor och bleknings gelen. Vi instruerar dig hur du ska göra och du får ett startkit med dig för att sedan börja behandlingen själv hemma.